top of page

The Eagles Legacy - A Tribute to the Eagles

'THE EAGLES LEGACY' is de nieuwe naam van de vroegere band 'New Gig In Town'. De band brengt een ode aan de legendarische Amerikaanse band The Eagles. De band bestaat uit zes top muzikanten met de missie om de muziek van The Eagles qua zang en instrumentatie zo dicht mogelijk te benaderen. De bandleden streven er naar de muzikale nalatenschap van The Eagles respectvol en authentiek te brengen, met als doel om de sfeer en de sound van de fameuze WestCoast stijl te hercreëren. De luisteraar wordt meegenomen op een prachtige muzikale reis door de glorietijd van The Eagles.

ZEER GETALENTEERDE MUZIKANTEN

THE EAGLES LEGACY bestaat al sinds 2002 en heeft sinds die tijd al diverse mooie wapenfeiten bij kunnen schrijven. De band deed vele optredens door heel Nederland en in België, Luxemburg en Duitsland. Lead zanger en 'Don Henley sound-a-like' Gerben Visser heeft ooit aan het nationaal songfestival meegedaan, en ooit won de band 'The Battle of the Coverbands' in Utrecht. In 2022 zal The Eagles Legacy via SBS 6 te zien zijn tijden het programma 'The Tribute: battle of the bands', waarin door een tiental tributebands wordt gestreden om podiumplaatsen tijdens een groots opgezet tribute festival in Ziggo Dome. Tijdens deze tv show zal heel Nederland kennis kunnen maken met deze zeer getalenteerde muzikanten.

THE EAGLES LEGACY, EEN MUST VOOR ELKE EAGLES LIEFHEBBER!

Door de jaren heen heeft The Eagles Legacy inmiddels dus een spoor van waardering door Europa getrokken. Overal kunnen de prachtige samenzang, de fantastische orkestratie met zwoele gitaarlicks, de mooie ballads als 'Desperado', de rockende beats in nummers als 'Live in the Fast Lane' en natuurlijk de wereldhits 'Take it Easy', 'Tequila Sunrise' en last but not least 'Hotel California' op heel veel bijval rekenen. Voor zowel klein als voor groot publiek komt de band tot z'n recht, waarbij de mix tussen energie en gevoel perfect in balans is. Een ware must voor de echte Eagles liefhebber (en eigenlijk voor elke muziekliefhebber)

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page