top of page

Klassiek /

Cross over

zaal

middel|groot

Periode

zie

voorstelling

European philharmonia

European Philharmonia

European Philharmonia is een nieuw orkest, opgericht in 2013. De bedoeling van de oprichters is om klassieke muziek opnieuw dicht bij de mensen te brengen. Klassieke muziek is alomtegenwoordig en toch is het moeilijk om de concertzalen gevuld te krijgen. Het is de visie van artistiek leider en dirigent Walter Proost om juist die muziek te brengen die de mensen graag willen horen en die te doorspekken met af en toe een ontdekking...

Walter Proost is de bezielende artistieke kracht achter het orkest. Onder zijn leiding verenigt European Philharmonia gevestigde topmusici en jonge beloftevolle talenten. Elk jaar wordt een repertoire samengesteld met de bedoeling dit te brengen in verschillende schouwburgen en de beste concertzalen van België en Nederland.

European Philharmonia is het orkest in residentie van Kursaal Oostende en bracht de voorbije seizoen reeds concerten in onder meer het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Paleis 12 van Brussels Expo, waar we het orkest waren voor het prestigieuze Gladiator filmconcert.

Walter Proost is een graag geziene dirigent. Hij en zijn musici werkten reeds samen met vermaarde solisten als Boris Belkin, Yossif Ivanov, José van Dam, Marco Bakker, Eliane Rodrigues en Barbara Hendricks. Vorig seizoen had hij de eer om enkele concerten van de beroemde tenor Plácido Domingo te dirigeren. Samen met het nieuwe orkest ondersteunt hij ook graag beloftevolle jonge solisten.

De voorbije jaren heeft European Philharmonia het voortouw genomen als orkest van grote arenaconcerten zoals Gladiator. In 2016 spelen we niet enkel Danny Elfman's Music from the Films of Tim Burton maar gaan we zelfs mee op tournee met niemand minder dan Hans Zimmer. 

Daarnaast maakt het orkest naam met crossover projecten zoals Beatles & Queen en ABBA in Symphony, telkens met groot koor.

European Philharmonia gaat de uitdaging aan om zonder subsidies klassieke muziek te brengen voor een breed publiek. Een mooie uitdaging voor een mooie toekomst.

bottom of page