Muziektheater /

Cabaret

zaal

middel|klein

Periode

 hele seizoen

IWAN
DAM

Heb jij kinderen? 
 

Een kleinkunstvoorstelling over kinderloosheid.

Kun je je voorstellen dat het moeilijk is om te zeggen dat je geen kinderen hebt.  Dat je je leven vroeger heel anders had voorgesteld. Of eigenlijk als je eerlijk bent... ook je toekomst. 


Heb jij kinderen? Het lijkt een taboe, maar misschien is het vooral voor jezelf gewoon moeilijk te accepteren dat het antwoord nee is.  Je hoort bij die andere groep.

 

In deze kleinkunstvoorstelling houdt Iwan zichzelf en het publiek een spiegel voor. Hij stelt, bezingt en benoemd de vragen en antwoorden over het wel of niet hebben van een gezin.

Een Indiase Goeroe had het me heel anders voorspeld.  Je krijgt een leuke vrouw twee mooie kinderen.
Maar…! Je wordt niet ouder dan 48 jaar. 

In dat licht is het misschien niet zo slecht dat die kinderen er nooit zijn gekomen. Of… tellen miskramen ook mee?

 

Een grappige, muzikale maar zeker ook emotionele voorstelling waarin alle kanten van een kinderwens worden bespiegeld. Iwan is eerlijker dan ooit. Mijmering van een man over kinderen, kinderwens, kinderloos en witte wijn met kerst in de zon. Zo hoorde we dat nog niet eerder.

 

Iwan was jaren lang vast lid van Impro Cabaretgroep “Op sterk water” en speelde samen met o.a. Arjen Lubach, Jeroen Woe en Van Velsen. Hij speelde in musicals en toneelstukken en was 5 jaar lang Buurman (van Buurman en Buurman). Met eigen voorstellingen toerde hij door Europa. Voorstellingen waar hij vooral koken combineert met toneel.

 

​​De pers over eerder producties:

"Iwan Dam is de nieuwe Herman van Veen" – Telegraaf 
“You’ll have to watch and taste his show” – Herals Schotland
"Iwan Dam durft anders te zijn" – Brabants Dagblad

 

Iwan dam - tekst, spel, zang

Kees van Veldhoven – muziek 

Peet van Duijnhoven - Concept, Tekstbijdrage en Coaching