O´DREAMS

Wereldmuziek / Folk

zaal

klein|middel

Periode

nov 2020 tot

mei 2021

The Irish Times

In ‘The Irish Times’ rijgt O’DREAMS op vermakelijke wijze bekende én onbekende Ierse songs, spannende stories en humoristische anekdotes aan elkaar. Het bevriende drietal trekt het allerbeste van drie voorgaande theatervoorstellingen uit de kast, duikt terug in de Ierse geschiedenis, maar schuwt ook een scherpe blik op de actualiteit en een portie persoonlijke belevenissen niet. Daarmee is ‘The Irish Times’ de meest eerlijke, echte en oprechte voorstelling van 2021-2022 die liefhebbers van Ierland, Ierse muziek en fenomenale verhalen absoluut niet mogen missen.

 

Verwacht bij O’DREAMS geen standaard Ierse show en platgetreden paden. Zelfs de grootste fans van Ierse muziek worden keer op keer verrast. Het publiek zit op het puntje van de stoel en luistert ademloos naar prachtige driestemmige Ierse ballads, om even later vier plaatsen naar rechts en drie rijen naar voren te ontwaken in een opwindende roes van Ierse humor en vrolijkheid. O’DREAMS is een Iers/Nederlands klassetrio dat ontroert en opzweept en het publiek werkelijk weet te raken.

 

O’DREAMS toerde onder meer door Ierland, België en zelfs China. Bovendien groeide de band de afgelopen zes jaar uit tot een vaste waarde in het Nederlandse theatercircuit. Met uiterst muzikale voorstellingen die bij uitstek geschikt zijn voor de kleine zalen en de middenzalen. Ook aan landelijke airplay ontbreekt het O’DREAMS niet. Het drietal was onder meer te horen in interviews en liveoptredens in programma’s als Kunststof (Radio 1) en Volgspot (Radio 5). Met ‘The Irish Times’ kiest O’DREAMS voor een absolute ‘best of’ uit al zijn Ierse muziektheatervoorstellingen tot nu toe. Dé garantie voor een avond vol parels van songs uit Ierland en de boeiende verhalen van drie heerlijke rasmuzikanten.

 

Bezetting

Danny Guinan - zang, gitaar

John Flierman - zang, gitaar, bouzouki, bodhran

Ed Veltrop - zang, accordeon, piano, toetsen