top of page

Poliana Vieira - Canta (“zingt”)

 

Poliana was in het voorjaar van 2020 te zien op het landelijke tv-programma “We Want More” (SBS6), waarin alle juryleden bijna vergaten te drukken door de ontroering van haar optreden met “Amar pelos dois” van de Portugese Songfestival winnaar  Salvador Sobral in 2017.

 

In haar theatertour zingt singer-songwriter Poliana Vieira over haar twee muzikale werelden: de wereld van haar eigen singer-songwriter liedjes van MOODS en van haar aankomende EP waar Cross-Over centraal staat (meertalig wereldmuziek met souljazz en R&B) en de wereld met de traditionele muziek uit Kaapverdië en Portugal (de melancholische Mornas, de vrolijke Coladeras, Fado), haar “eigen” muzikale erfgoed.

 

Poliana Vieira woont sinds 2001 in Nederland, is geboren in Portugal en heeft roots in Kaap Verdië. Nadat ze in 2009 afstudeerde als filmmaker op de Willem de Kooning Academie, besloot ze om toch voor muziek te gaan: datgene wat haar vanaf het begin van haar bestaan inspireerde.

 

In 2012 won Poliana de Music Matters Award en werd ze Muziekambassadrice van Rotterdam. Met haar eerste single “His Love is Worth” van haar album MOODS werd ze Radio 6 Soul & Jazz Talent. Na een uitverkochte release kreeg zij verschillende nominaties, en verzorgde zij de voorprogramma’s van Lilian Vieira’s clubtour en dat van Bernard Fowler (The Rolling Stones) in 2014. Verder heeft Vieira in projecten gewerkt met o.a. Rotterdams Philarmonic Banda, Wojtek Justyna TreeOh!, Simplesmente Vieira en The Refreshed Orchestra, met wie zij ook op het North Sea Jazz Festival en het tvprogramma De Wereld Draait Door heeft gestaan.

 

CANTA is een Portugese en Engelstalige show waarin de muziek zich laat omschrijven als een kruising van Pop, Soul en Wereldmuziek, met ritmische en melodische invloeden uit Kaapverdië, Portugal en Brazilië. Vieira zingt zowel Engels als Portugees over het leven, de liefde en uiteraard de hoop. Als jongste dochter van multi-instrumentalist en wereldproducer Paulino Vieira die o.a. achter Cesária Évora’s legendarisch album “Miss Perfumado” zat, kreeg Poliana in de eerste 11 jaar van haar leven een vleugje van de Kaapverdiaanse muziekindustrie mee die in de jaren 80/90 in Portugal roemrijk was. Deze periode die zij ook vertolkt, zal versterkt worden door de levende piano legende en producer Toy Vieira (Lura, Cesária Évora, Stromae).

 

Vamos sentir a música (Let´s feel the music)

Citaten:
- “Deze dame heeft genoeg in haar mars, dat is duidelijk!” – jazzism ***
- “Sleutelwoorden: soulvol, laidback en mellow. Moods is een toegankelijke plaat die lekker
wegluistert” – PopUnie
- “prachtige pure stem, perfecte timing en die haar zang gebruikt in verschillende ritmes,
met spoken word als afwisseling” – 3voor12
- “If you think tiny ladies are fragile, you should invite Poliana Vieira” – Magic Music
Magazine

  • Spotify
  • Youtube
  • Facebook
bottom of page