top of page

Raquel Kurpershoek - Mil Cosas

De Cubaanse bolero "Mil Cosas", uitgevoerd door Alberto Beltrán in 1957, is de titel van de eerste EP van de Spaans-Nederlandse zangeres Raquel Kurpershoek Jaldón.

 

In het concert wordt een muzikale reis gemaakt door verschillende nummers en stijlen uit verschillende Latijns-Amerikaanse landen, waarmee de zangeres zich diep identificeert. Een concert vol vloeiende en intieme emoties, geluiden en zinswendingen, kenmerkend voor Raquels eigen expressie en persoonlijkheid.

Raquel Kurpershoek Jaldón, geboren in 1998 in Amsterdam, opgegroeid tussen Nederland en Spanje. Al op zeer jonge leeftijd ontwikkelde ze een grote liefde voor muziek. Ze heeft verschillende muziekgenres gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium voor Wereldmuziek Codarts, met als specialisatie Latijns-Amerikaanse muziek.

Ze was winnaar van verschillende zangwedstrijden, zoals het Prinses Christina Jazz Concours (2016) en het Zoetermeer Jazz Concours (2016). Ze ontving ook drie prijzen op het Andrea Parodi World Music Festival (Italië): International Prize, Best Music Award en de International Bianco D’Aponte Prize (2022). Bovendien is ze geëerd met de Young Researchers Award in de categorie Kunst van de Academie van Wetenschappen, Kunsten en Letteren van Huelva (2023).

Raquel Kurpershoek groeide op in een gezin waar kunst altijd aanwezig was. Van een Andalusische moeder die flamencodanslerares is, leerde ze vrolijke levendigheid, ritmes en melodieën in combinatie met dans. Haar vader, een kunsthistoricus, schrijver en reiziger, leerde Raquel tijdens zijn reizen de enorme muzikale

rijkdom van elk land dat hij bezocht. 

  • Instagram
  • Spotify
  • Youtube
  • Facebook
bottom of page