top of page

Tangata - Hommage aan Piazzolla

Astor Piazzolla is de grootste inspirator voor de musici van Tangata. De bevlogen musici & zangeres hebben allen een bijzondere band met de muziek van Piazzolla. Niet voor niets hebben zij hun ensemble genoemd naar een van zijn werken: Tangata. Daarom nu „Hommage aan Piazzolla“ ofwel een eerbetoon aan de maestro.

 

Hun inspiratie gaat nog verder. Na het winnen van de Choclo Award met de nieuw geschreven composities, gingen de deuren naar het buitenland voor hun open: wereldwijd traden zij op, en afgelopen zomer `22 nog in Toscane en Kroatië. De voorstelling bevat beroemde, maar ook minder bekende werken van de grootmeester. Tangata heeft inmiddels wereldwijd opgetreden in theaters, concertzalen en festivals. Van Parijs tot Lissabon en van Istanboel tot Finland. Wie Piazzolla zegt, denkt ook aan dansmuziek.

 

Vandaar dat het danspaar Carlos & Mirella -finalisten in het wereldkampioenschap in Argentinië- de muziek van Tangata op ontroerende en passionele wijze kracht bij zet. Tango ontstond in Argentinië en werd populair aan het einde van de 19de eeuw in kleine cabarets en theaters waar het op gedanst werd. Piazzolla wilde de tango optillen van danssalons naar het concertpodium en creëerde een unieke stijl genoemd Tango Nuevo. Zijn nieuwe stijl zorgde voor een revolutie onder de tango liefhebbers die aanvankelijk niet blij waren met zijn stijlbreuk. Een eeuw later is zijn muziek inmiddels wereldberoemd en een inspiratiebron voor velen! Weemoed, melancholie, maar ook uitbundige en opstuwende ritmes maken van de voorstellingen van Tangata een feest voor oor én oog. 

 

Extra informatie

 

Wereldwijd hebben deze bevlogen musici opgetreden en betraden zij de podia van Portugal, Frankrijk, Istanbul, Spanje,  V.S., Finland en ook Argentinië.

 

Tangata heeft inmiddels al 4 cd's gemaakt. De laatste cd "Alive! " is live opgenomen in  Tivoli Vredenburg en op cd uitgekomen september 2018. 

Bezetting:

Margreet Markerink piano/composities (trio bezetting)

Boris Franz contrabas (trio bezetting)

Jacqueline Edeling bandoneon (trio bezetting)

Andrea Bentivoglio  viool (extra in quartet bezetting)

Jeannine Geerts zang (extra in quintet bezetting)

Danspaar Carlos & Mirella (optie)

Optioneel is Tangata uit te breiden met het danspaar Carlos & Mirella. Zij hebben vele internationale prijzen gewonnen.

 

* 1e plaats: UK Tango Championship  ‘Tango Stage’ 2018 
* Dansers voor Andrea Bocceli in Concert in Antwerpen, 2018 
* Finalists: Mundial de Tango 2017, Buenos Aires  ‘Tango de Pista’
* 1e plaats: European Tango Championship ‘Tango de Pista’ 2017
* 2e Plaats: TV show ‘Everybody Dance Now’ RTL 4 in 2015

  • Facebook
  • Spotify
bottom of page