© 2018 Muijsenberg | theatre-music-and more

E info@muijsenberg.nl 

T 085 201 6 201

whatsapp_PNG5.png
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Koninklijk

Zigeunerorkest

Tata Mirando

Wereldmuziek

zaal

klein|middel

Periode

hele

seizoen

Maro Papo

 

Het Koninklijk Zigeuner Orkest Tata Mirando wordt geleid door Djangela Mirando, Djangela is een van de kleinzonen van de eerste Tata Mirando, Jozef.

 

Rond 1913 kreeg dit ensemble het predikaat ‘koninklijk’ toegekend door Groothertogin Louise von Baden en mocht er worden opgetreden aan het hof van de Duitse keizer Wilhelm II. Deze koninklijke toekenning is vol trots voortgezet in de naamgeving van het toenmalige Koninklijk Zigeunerorkest Mirando o.l.v. Tata Mirando en duidt nog steeds op een speciale band met ons Koningshuis. 

 

In de tweede helft van de 20-ste eeuw werd het Mirando- orkest regelmatig uitgenodigd op Paleis Soestdijk. En Djangela was zeer vereerd toen hij in januari 2013 met zijn zigeuner-ensemble Tata Mirando werd uitgenodigd voor een optreden op Huis ten Bosch ter gelegenheid van de 75-ste verjaardag van onze toenmalige Koningin Beatrix.

 

Djangela treedt geheel in de voetsporen van zijn grootvader en vader met het leiden van zijn eigen orkest en met het opleiden van verschillende familie-leden tot volwaardige musici. 

Maro Papo gaat over het leven van Jozef Weis (Tata Mirando Senior) en is bedacht en gemaakt door Djangela Weis kleinzoon van Jozef Weis. In deze show laat Djangela zijn muzikale talenten zien o.a. vioolspel , piano, contrabas en zang.

Tata Mirando (live)