top of page

Noam (Nani) Vazana - Andalusian Brew

Noam “Nani” Vazana is een van de weinige artiesten ter wereld die nog nieuwe liedjes schrijft en componeert in de bedreigde Ladino-taal (Joods-Spaans). In haar nieuwe album ‘Ke Haber’ (What’s New) vangt ze de geest van de oude, matriarchale taal en cultuur en blaast ze deze nieuw leven in; met sociaal relevante teksten, waarin ze migratie, gendervraagstukken en vrouwelijk empowerment muzikaal op de agenda ze.

 

De `muziektaal´ van Andalusian Brew vangt de geluiden en geuren van de Zuid-Spaanse marktjes van weleer op en combineert deze met rauwe, flamenco-achtige zang en verrassende instrumentale bezetting. De krachtige trombone, mariachi-gitaren, percussie, piano- en cellotracks, nemen je mee naar de nauwe straatjes van het oude Andalusië. 

Nani stond op #11 op de RMR-hitlijst en #13 op de WMCE-hitlijst, vertegenwoordigde Nederland op het EU Music Festival in Vietnam en trad op in het Kennedy Center USA, BBC Radio 3, London Jazz Festival UK en Jodhpur RIFF festival India. Nani was te zien op Folk Alliance, NAMM, APAP, Jazzahead en Injazz. Ze hield lezingen op TEDx Amsterdam en presenteerde 3 WOMEX-panels. NPO-netwerk NL bracht een minidocumentaire uit over Nani’s muziek en daarnaast componeerde ze muziek voor BBC4- en NPO-documentaires. Nani is professor aan de London Performing Academy of Music en de Jerusalem Music Academy. Vorig jaar nog presenteerde ze haar album `Ke Haber´ in het Bimhuis in Amsterdam

 

Awards:
#11 Wereldlijst met meest gespeelde albums RmR 2022
#13 Wereldmuziekhitlijsten Europa 2022
PAIS Album Award, IL 2020
SENA Albumprijs, NL 2019
Arts Council England Premiere Award, VK 2019
Sefardische Muziekprijs, ES 2017
iTunes Top-20 bestseller, NL 2015
ACUM Album Award, IL 2014

  • Spotify
  • Instagram
  • Youtube
  • Facebook
bottom of page