top of page

Nani - A Tribute to Nina Simone

A Tribute to Nina Simone - A journey to the life of the high priestess of Soul

De veelzijdige singer songwriter Noam Vazana is thuis in Folk en Jazz, en alles wat daar tussenin ligt. Zij eert met dit programma Nina Simone, diva van de Soul.

Nina Simone staat bekend als de prima donna van de soulmuziek, maar als je aandachtig naar haar muziek luistert, hoor je ook Folk, Jazz en Blues en zelfs klassieke muziek. Simone groeide op als klassiek pianiste en haar droom was om de eerste Afro-Amerikaanse concertpianiste te zijn, maar geld was het obstakel,

waardoor ze haar studie niet kon afronden.

 

Ze werd ook door Curtis-instituut afgewezen, vermoedelijk om racistische redenen, en belandde in clubs en bars om de kost te verdienen. Daar onstond de ontwikkeling van haar zo unieke smeltkroes van soul en klassieke muziek. Nina had een roerig leven, enerzijds door haar rijkdom aan muziekstijlen en anderzijds op het persoonlijke vlak. Ze vocht tegen een geestesziekte en verloor hiermee de grip op haar gezinsleven. Veel van haar songs klinken zelfs vandaag de dag nog tijdloos, zoals 'I Loves You Porgy' en 'My Baby Just Cares For Me', 'Don't let me be misunderstood' en nog veel meer. Simone's kracht ligt in haar gevoeligheid en enorme veelzijdigheid, haar vermogen om een ​​'Little Girl Blue' te zijn, maar ook  om 'Mississippi Goddamn' uit te roepen. In elk geval was het publiek altijd stil als zij op het podium stond. Maar laten we vooral niet vergeten dat ze bijna 10 miljoen platen verkocht. 

 

'Noam Vazana - A Tribute To Nina Simone' zet het levensverhaal van Nina Simone centraal en bevat intieme details uit haar autobiografie. De show is een rode draad door alle tijdklassiekers van Simone. Een theaterconcert waar Vazana zingt, spiegelt, bewondert, zich verwondert en vragen stelt. Wie was Nina Simone? Waarom raakte haar muziek zo veel mensen?

"Treffend gezongen. Heel goed gedaan" - OOR
“Een show die je niet mag missen” - Volkskrant
"A musical phenomenon" - Kulturbörse Freiburg
“Extraordinary, Noam’s wonderful ballads go underneath your skin” - Frankfurter Algemeine Zeitung

Haar verdiensten

  • Winnares van de Sephardic Music Award 2017, stond al in de iTunes Top-20 bestseller met haar album

  • Noam stond reeds op North Sea Jazz, bij Giel Beelen, Music Meeting het Concertgebouw en meer. 

  • Noam Vazana, winnares van het concours "Mooie Noten" in 2010, gaf de afgelopen jaren maar liefst, 90 concerten over de gehele Wereld zoals Noord-Amerika Europa, Israël en Marokko.

  • Noam's tweede album Love Migration (Heartselling), bekroonde de iTunes Top-20 bestseller en won haar de ACUM albumprijs 2015.

  • Noam speelde op Jazzahead DE, North Sea Jazz NL, Roccella Jonica Jazz IT, TEDx NL , Intl. vredesconferentie CH, Music Meeting NL

  • Haar debuutalbum Daily Sketch in 2011 (Combo Records) genereerde lovende recensies en het album werd onmiddellijk gekozen voor 'Album van de week' op NTR-radio NL en twee singles David's Lament en Personality werden 'Hit of the week' op zowel Radio 2 NL en NTR radio NL.

  • Dit jaar is Noam op tournee met 90 concerten wereldwijd: Noord-Amerika, Europa, Azië en Afrika.

bottom of page